Sök
Kort om oss

Klippans Redovisning i Göteborg är den lilla byrån med det personliga bemötandet. Du hittar oss i Klippans kulturreservat i Ostindiska Kompaniets vackra gamla corps de logi som byggdes 1792. Alldeles vid Älvsborgsbron och med västerhavet utanför dörren. Varmt välkomna till oss!

Kontakt

Klippans Redovisning
Klippan 6
414 51 Göteborg
031- 14 15 34
Fax 031-14 17 45
info@klippansredovisning.se

www.klippansredovisning.se

Prenumerera
Administration

Vanliga frågor > Bilförmån > Tycker det är krångligt att förstå det här med bilförmån. Kan du reda ut det enkelt för mig?

Search the FAQ for entries containing:

Om företaget har en bil kan det bli aktuellt med bilförmån. Det spelar ingen roll om företaget leasar den eller köper bilen. Du måste skriva en körjournal för alla mil som du kör för företagets räkning.

Om du bara använder bilen i företaget och inte för privat bruk, då blir det ingen bilförmån.

Om du använder bilen både i företaget och för din privata körning blir det bilförmån. Eftersom du betalar alla bilkostnader med företagets pengar och använder den för privat bruk, blir du beskattad för det privata användandet, det beskattas som om det vore lön.

Det är det som bilförmån betyder.

Bilförmånen varierar beroende på vilken bil du har, men en rätt normal bilförmån är 40 000 kr/år. Det betyder att du måste betala skatt och arbetsgivaravgifter på summan 40 000 kr, d v s bilförmånen kostar dig knappt 20 000 kr/år i skatt och arbetsgivarvgifter.